کاربرد انواع مقره

نیازمندی های صنعت

سه شنبه ۲۴ تیر ۰۴

کاربرد انواع مقره

۷۳ بازديد

انواع مقره از لحاظ کاربرد شامل مدل های مختلفی می شوند که در ادامه به توضیح آن ها می پردازیم:

مقره اتکایی

این نوع مقره ها به صورت استوانه هایی طراحی می شوند که بر روی سطح آن ها برآمدگی و فرو رفتگی هایی وجود دارد. این استوانه ها از لحاظ ساخت می توانند به شکل توپر و توخالی باشند. مقره هایی که به شکل توپر ساخته شده اند، از استقامت و پایداری مکانیکی و الکتریکی بالایی برخوردار هستند و در برابر سوراخ شدن از خود مقاومت زیادی نشان می دهند.

در ادامه مقاله مقره چیست باید به این نکته اشاره کنیم که این تجهیزات برای نگهداری شین های فشار قوی در پست‌ های فشار قوی بر روی پایه‌ های بتنی به کار می‌ روند. شین ها بر روی شیار بالایی مقره بسته می شوند. همچنین در تابلوهای فشار قوی نیز می توان از این مقره ها استفاده کرد.

مقره عبوری

 این تجهیزات را اغلب برای سرهای ورودی و خروجی دستگاه های فشار قوی استفاده می کنند. این تجهیزات از ایجاد جرقه میان خط عبوری و بدنه دستگاه جلوگیری می کنند. این مدل از مقره ها به شکل لایه های استوانه ای به کار می روند.

شکل مقره های عبوری براساس محیط های کاری متفاوت است. اغلب فضای داخلی این استوانه های عایق به وسیله مایعات و گازهای عایق پر می شود.

مقره بشقابی یا کششی

مقره بشقابی را به صورت زنجیره های مقره ای در برج های کششی بکار می برند. شکل ظاهری آن ها شبیه به دیسک است. این مقره ها وظیفه دارند که رساناها را به برج اتصال دهند.

زنجیره های که توسط این مقره به وجود می آیند، به صورت دوتایی، سه تایی یا بیشتر هستند. انتخاب این تجهیزات به تعداد رساناهای هر فاز، نوع مقره و بارگذاری آن بستگی دارد. از این مقره ها در پایه های انتهایی و ابتدایی خطوط انتقال و در مسیر خطی که از حالت مستقیم خارج شده است، استفاده می شود.

در ادامه موضوع مقره چیست باید بگوییم این مقره ها بسته به نوع اتصال به یکدیگر و شکل ظاهری که دارند، در انواع زیر ارائه می شوند:

مقره بشقابی استاندارد

مقره بشقابی ضد مه

مقره بشقابی آئرودینامیک

مقره بشقابی یا کششی

مقره سوزنی

در این بخش از موضوع مقره چیست به معرفی مقره سوزنی می پردازیم. این مقره ها می توانند از جنس سیلیکون، شیشه، پلاستیک و پلیمر باشند. این محصولات در برج های میانی با ولتاژی معادل ۳۳ کیلوولت استفاده می شوند. برای ارتباط این مقره ها با پایه فلزی از یک فلز نرم به عنوان رابط استفاده می شود تا به مقره آسیب وارد نشود.

مقره مهار

آخرین نوع مقره که در مقاله مقره چیست به معرفی آن می پردازیم، مقره مهار است. مقره مهار نوعی مقره است که از آن در خطوط ولتاژ ضعیف استفاده می شود. این مدل مقره ها باید در ارتفاعی که نسبت به زمین قرار می گیرند، عایق باشند.

 

عایق هایی که در سیم مهار به کار می روند، به عنوان مقره مهار نامیده می شوند. این مقره ها معمولاً از جنس چینی ساخته شده اند. طراحی این نوع عایق ها به گونه ای انجام می گیرد که در صورت شکسته شدن با زمین تماس پیدا نمی کنند.

از دیگر انواع مقره می توان به مقره عبوری، مقره زنگوله شکل، مقره یکپارچه، مقره بوشینگ، مقره تابلو برق، مقره چرخی و … اشاره کرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.