روکش یا وارنیش حرارتی که با نام های شیلد حرارتی یا شیرینک حرارتی نیز در بازار شناخته می شود، یک لوله ترموپلاستیک است که هنگام قرار گرفتن در معرض گرما منقبض می شود. هنگامی که در اطراف سیم ها و اجزای الکتریکی قرار می گیرد، وارنیش حرارتی یک لایه محافظ ایجاد می کند و ممکن است قسمتهایی از سیم و کابل آن را بپوشاند.
به طور دقیق تر شیرینک حرارتی نوعی پوشش عایق برای سیم و کابل های بدون پوشش است. به دلیل استفاده پلیمر در این روکش ها، دارای خاصیت جمع شوندگی هستند؛ به این صورت که با ایجاد حرارت به جای سوختن، شروع به جمع شدن می کنند و به سیم یا کابل می چسبند. دیگر خاصیت مهم وارنیش حرارتی، حفاظت در برابر برق گرفتگی، سایش، ضربه، بریدگی، رطوبت و گرد و غبار است.
قیمت انواع وارنیش حرارتی
عملکرد وارنیش حرارتی به چه صورت است؟
وارنیش حرارتی که به آن شیرینک یا روکش حرارتی هم گفته می شود، نوعی روکش پلاستیکی است که موارد به کار رفته در آن، در مقابل حرارت، به جای سوختن شروع می کنند به جمع شدن؛ این مسئله هم به دلیل موارد به کار رفته در ساخت این نوع روکش است. معمولاً از وارنیش حرارتی برای محافظت از کابل و سیم ها استفاده می کنند. برای خرید کابل و سیم نیز می توانید به فروشگاه اینترنتی دیجی قطعه مراجعه کنید.
زمانی که پلاستیک وارنیش حرارتی از قالب بیرون می آید، دور کابل، سیم یا لوله قرار گرفته و به آن گرما وارد می شود، شروع به منبسط شدن می کند و قطر لوله حرارتی را افزایش می دهد. این لوله ترموپلاستیک منبسط شده در اطراف سیم ها یا سایر اجزای مورد نظر قرار می گیرد و تا دمای خاصی گرم می شود. گرما باعث می شود که لوله نرم شود، به اندازه اصلی خود بازگردد و به طور موثر سیم ها یا سایر اجزا را در یک لایه محکم از پلاستیک محافظ محصور کند.
مواد استفاده شده در روکش حرارتی
مواد مورد استفاده در وارنیش حرارتی بسته به کاربرد مورد نظر متفاوت است. وارنیش حرارتی را می توان از طیف گسترده ای از مواد ترموپلاستیک تولید کرد و اغلب با افزودنی ها ترکیب می شود تا ویژگی های خاص را افزایش دهد. مواد متداول مورد استفاده برای روکش حرارتی عبارتند از:
پلی الفین
پلی الفین به دلیل مقاومت حرارتی که دارد، محبوب ترین ماده برای لوله های جمع شونده است. این ماده گرانتر از PVC است اما می تواند در برابر دمای 125-135 درجه سانتیگراد مقاومت کند. این ویژگی آن را برای کاربردهای تولیدی، صنعتی و مکانیکی با دمای عملیاتی بالا ایده آل می کند.
پلی الفین با روکش چسب
برای ارائه روکش ایمن تر که در شرایط بحرانی نمی لغزد، سازندگان یک شیرینک حرارتی پلی اولفین با لایه داخلی چسب ایجاد کرده اند که ذوب می شود و به سیم ها و اجزای داخل روکش می چسبد تا فضاهای خالی را پر کند و با چسب اضافه شده، در برابر رطوبت و شرایط سخت از سیم و کابل محافظت بیشتری داشته باشد.
PVC
PVC ارزانتر از پلی اولفین است اما آستانه دمایی کمتری در حدود 105 درجه سانتیگراد دارد. پی وی سی بادوام، قوی و بسیار مقاوم در برابر سایش است. می توان آن را با شفافیت بالا، رنگ های روشن و کیفیت های ضد احتراق تولید کرد که آن را به گزینه ای بسیار متنوع و مقرون به صرفه برای کاربردهای در دمای پایین تبدیل می کند. سایر مواد مورد استفاده برای شیلدهای حرارتی عبارتند از خازن میکا و PTFE، FEP، الاستومرها، لاستیک سیلیکون و Viton®.
انواع روکش حرارتی
انواع وارنیش حرارتی
روکش حرارتی در دو نوع اصلی تک جداره یا دو جداره وجود دارد که به نام های نازک یا دو لا نیز شناخته می شود. روکش های تک جداره یا نازک، از نظر فیزیکی قوی قابل اعتماد و هستند و زمانی که نیاز به عایق الکتریکی یا محافظت در برابر سایش و فشار باشد، انتخاب خوبی است. در شرایطی است که محافظت در برابر خوردگی یا مهر و موم محکم، هدف اصلی است، روکش های دو جداره یا دو لا انتخاب بهتری است. وجود یک لایه چسب اضافی در داخل روکش، باعث محافظت در برابر رطوبت خواهد شد.
- ۰ ۰
- ۰ نظر